Ugrás a fő tartalomra

7622 Pécs, Batthyány u. 1-3


+36701993528, +36705042229

Széchenyi 2020

Specialitásunk


Specialitásaink

Okleveles technikus képzés:

A technikum és a felsőoktatási intézmény – valamint a duális partner vállalat(ok)– közötti együttműködéssel megvalósuló program a felsőoktatás irányába nyújt előnyöket a tehetsége fiataloknak.

A Baranya Vármegyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikumban műszaki és informatika-távközlés ágazatok tanulói számára van lehetőség az okleveles technikus képzésbe történő belépéshez.

 

Okleveles technikus képzés

Mi az okleveles technikusképzés lényege? A program a technikum és a felsőoktatási intézmény – valamint a duális partner vállalat(ok) – együttműködésén alapszik. A tanulók a technikum és egy felsőoktatási intézmény által közösen kidolgozott, emelt szintű szakmai program alapján végzik a technikumot. Melyek az okleveles technikusképzés előnyei? A képzés elvégzését követően a tanulók tanulmányi eredményük függvényében felvételre kerülnek az együttműködésben részes felsőoktatási intézménybe. Az előre meghatározott kreditpontok elismerésével a felsőfokú tanulmányok időtartama lerövidülhet. A tudásbeszámítás feltételeit és a felsőfokú képzés időtartamát a technikum és a felsőoktatási intézmény együttműködési megállapodása rögzíti. A kreditbeszámítás eredményeként felszabadult időt a hallgató akár képzési területének bővítésére vagy munkavállalásra is tudja fordítani. A tanuló abban az esetben is kérelmezheti a megszerzett tudás elismerését, ha más felsőoktatási intézményben tanul tovább (a beszámítás az adott intézmény eljárásrendje szerint történik). A duális képzőhelyekkel való együttműködésnek köszönhetően a hallgatók felsőfokú duális képzése folytatódhat ugyanannál a cégnél, amellyel szakképzési munkaszerződésük volt. A képzést elvégzettek a magasabb szintű szakmai ismeretekre utaló „okleveles technikus” megjelölést használhatják. A technikumi képzés további előnyei: közismereti oktatás a gimnáziumival azonos tartalommal és óraszámban a képzés végén egyszerre szerezhető érettségi végzettség és szakképzettség a szakmai vizsga a kötelező vizsgatárgyak mellett ötödik érettségi vizsgatárgyként kerül figyelembe vételre, emelt szintű vizsgaként előrehozott érettségi vizsga lehetősége három tantárgyból szakképzési ösztöndíj, a tanulmányok sikeres befejezését követően egyszeri pályakezdési juttatás duális képzésben a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összegű munkabér szociális helyzet és jó tanulmányi eredmény alapján pályázat útján nyújtott támogatás két szakma és egy szakképzettség megszerzése ingyenesKIMIKK
Innovációs és Technológiai MinisztériumMagyar Nemzeti Vagyonhasznosító Zrt.Pécs MJVH e-Ügyintézés
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

   7622 Pécs, Batthyány u. 1-3

  • Telefon: +36701993528, +36705042229

   E-mail: info@szakkepzesbaranya.hu

   OM azonosító: 203049


  2024Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum